Бълхи в мазето 2


 

Здравейте, днес ще продължим да пишем за подробности относно бълхи в мазето.

В предната статия споменахме как идват бълхите в мазето и защо стават много. Накрая казахме, че се пръска обилно, защото е мръсно и прашно.

Това са сред основните проблеми, с които се сблъскваме при пръскане срещу бълхи в мазето. Многото боклуци, с които се сблъскваме в мазето, от една страна създават добри условия за развитието им, а от друга пречат на дезинфекторите да напръскат обилно. Само се представете боклуци на височина един метър. Бълхите, които са отдолу, няма как да бъдат напръскани. И се налага още по -  обилно да се пръска. Праха в мазето също благоприятства вредителите, защото те се развиват в самия прах. А в мазетата има прах, колкото искаш.

Много пъти дезинфекторите на Пест Кеър ООД са попадали в мазета, в чиито коридори няма никакъв боклук. Тогава обработката е много по-лесна, а и няма толкова много бълхи. Но проблем се оказват отделните частни мазета, които са отрупани с всякакви стари вещи и откровенни боклуци. И така ефекта от чистия коридор изчезва.

Като обобщение ще кажем, че няма неразрешен случай с бълхи в мазето, дори и да има много боклуци. Просто понякога унищожаването им е по-трудно.

Ще посочим няколко начина, за да се предпазите от нашествието на бълхите в мазето или поне да намлите условията им за развитие.

  1. Спрете достъпа на котки и кучета. Те са главните преносители на бълхи.
  2. Правете редовни профилактични обработки срещу плъхове. Те също носят бълхи.
  3. Поддържайте мазето чисто и неотрупано. Така дори и да се появят бълхи, няма да се развият толкова много.

В случай, че имате въпроси относно бълхи в мазето и унищожаването им, не се колебайте да се свържете с нас.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.