Безопасни ли са препаратите за борба с инсекти


Здравейте, уважаеми читатели.

Преди да продължим опознаването на хлебарките и методите за унищожаването им е добре да опознаем и препаратите, с които се борим с тях.

Препаратите, които се използват днес за борба с хлебарки и другите инсекти, като цяло се водят безвредни за хората и домашните любимци. Казваме като цяло, защото има и такива, които със сигурност изискват много внимание при употребата им.

Най-важното е, че фирмите наистина внимават и обръщат внимание къде какви препарати използват. В домакинства, офиси, заведения със сигурност се използват препарати, които не вредят на хората и домашните любимци. Стига разбира се да не тръгне някой да пие от препарата. За да сме сигурни, че няма такава вероятност, винаги съветваме клиентите да излязат за час някъде на разходка. През това време препарата ще изсъхне и няма как да пипаме по препарата, камо ли да пием от него.

Тук искаме да обърнем внимание на клиентите, които много се опасяват от употребата на препаратите в домакинствата. Особено, където има малки деца. Знаем за притеснението, но молбата ни е да се доверите на опита и познанията ни. Когато кажем, че един препарат е безопасен, наистина е такъв. Няма да излъжем и да рискуваме здравето на децата, за да вземем 30-40 лв. Когато се налага употребата на по-опасни препарати, това задължително се коментира предварително и уточнява карантинния период.

Както казахме по-горе има и препарати, с които трябва много да се внимава. Тогава вече дезинфекторите обръщат специално внимание на това и указват необходимия карантинен период. Понякога може да е и 12 часа.

При обработки на големи площи и на открито също има опасни за здравето на хората препарати. Тогава отново дезинфекторите посочват необходимия карантитен период и указват с предупредителни табели да не се влиза в третираната територия.

Очаквайте продължението на нашата Поредица за живота на хлебарките и метода за тяхното унищожаване.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.