Болести пренасяни от хлебарки


Здравейте отново.

В този пост решихме да обърнем внимание на опасностите, които носят хлебарките. На всички е ясно, че всъщност хлебарките са неприятни по-скоро на външен вид и предизвикват погнуса. На втори план се сещаме за болестите, които могат да ни донесат хлебарките.

Преди да дадем малко повече информация за болестите, ще отбележим, че вероятността да хванете някоя болест от преминала хлебарка по чинията е много малък. В България е много по - вероятно да пострадате сериозно по съвсем друг начин. Например по последни данни в България годишно загиват 1000 човека от автомобилни произшествия.

Да, наистина в Пест Кеър ООД се стараем да не плашим излишно клиентите ни. И все пак вредителите не са за подценяване. Кърлежите например са наистина много опасни. По статистика са по - опасни от свинския грип. Но на тях ще обърнем внимание в някой от следващите постове.

Хлебарките пренасят над 40 стомашно чревни заболявания. Салмонела, коремен тиф и страшния хепатит А са някои от тях. Хлебарките минават по всякакви места - канализация, тавани, мазета, изпражнения. След това преминават през нашите хранителни продукти, чинии и други съдове и оставят микроорганизми, които са невидими за нашите очи. Така ние сме застрашени от всички тези болести.

Няма да влизаме в подробно описание на болестите. Има достатъчно информация в Гугъла. Целта на поста е да напомним на всички, колко са опасни хлебарките, не само гнусни. Не бива да се изпада в истерия при вида им. Просто трябва да се вземат мерки за унищожаването им и поддържането на ниската популация.

За целта можете да разчитате на нашия екип.

 

 


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.