Гнездо на хлебарки


 

Днес ще продължим Поредицата за живота на хлебарките и методите за тяхното унищожаване.  Тема на днешната статия са гнездата на хлебарките.

При пръскане за хлебарки е много важно да се открият гнездата им. Често се случва, когато пръскаме срещу хлебарки, да открием само едно гнездо. И да няма други на обекта.

Специфичното при гнездата на хлебарките е, че ако не бъдат открити, има риск хлебарките в тях да си останат живи. За това е много важно да открием тези гнезда.

Гнезда на хлебарки най-често откриваме в кутии, които са върху горните шкафове. Видим ли кутия със стар сервиз върху шкафчето винаги си имаме едно наум. Но хлебарките могат да създат гнездо и в кутия със стар миксер примерно.

Друго типично място за гнездо хлебарките намират между шкафа и стената. Тази малка цепнатина е малък рай за развитие на поколение. За ефективно унищожаване на хлебарки трябва да се пръска всяка една такава цепнатина и фуга.

Има още няколко типични места, където хлебарките създават гнезда. Когато се пръска срещу хлебарки, трябва да се имат предвид всички типични места и да се проверят.

В следващата статия ще продължим да говорим за тези места.


Сподели във Facebook


Comments (1)

  1. Пламен:
    Aug 16, 2012 at 04:43 PM

    Да, наистина се вижда как някъде са повече хлебарките.This thread has been closed from taking new comments.