Как препаратите убиват хлебарките


 

Здравейте отново, уважаеми читатели.

Продължаваме нашата Поредица за живота на хлебарките и методите за унищожаването им.

Днес накратко ще засегнем още малко препаратите, с които убиваме хлебарките. Много клиенти ни питат как тези препарати убиват хлебарките.

Първо ще отбележим един факт: Дори и да откъснете главата на хлебарка, тя може да живее след това с дни. Ще умре от глад, защото няма как да поема храна. Има много отвори по цялото тяло, от където може да диша.

Най – просто казано препаратите действат на нервната система на хлебарките. Постепенно ги паразлизира и те умират. За това  след обработката може да видите много бавни хлебарки или вече обърнали краката нагоре, но все още живи. Разбира се, хлебарките, които директно са напръскани, много по-бързо умират.

Ще си позволим отново да напомним - препаратите, които се ползват да унищожаването на хлебарките, трябва да имат остаъчно действие. Не винаги, но в повечето случаи е препоръчително.

Известен факт за хлебарките е, че са много бързи. За една секунда могат да изминат до 50 дължини на своето тяло. Съответно е много трудно да ги уцелите, хванете или каквото и да било. Но след като преминат през препарат постепенно стават все по-бавни.

Това е засега от нас.

В следващата статия ще разкажем с какво се хранят хлебарките.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.