Какво ядат хлебарките


 

Здравейте, уважаеми читатели.

Днес ще продължим изучаването на хлебарките. Както сме казвали и преди, за да водим успешна борба с тях, трябва да ги познаваме добре.

В продължението на Поредицата за живота на хлебарките и методите за тяхното унищожаване ще научим с какво се хранят хлебарките.

Нашата храна

Няма какво да се лъжем или заблуждаваме. На първо място хлебарките си хапват от нашата храна. Останали трохи от хляб, бисквитки или солети са истински пир за тях. Да не говорим за по-големи количества оставени в трапезарията, офиса или кухнята на някои заведения. Често са намирани хлебарки в салати и дори някои сготвени гозби. Има наблюдения, че хлебарките обичат по-мазни и ароматни храни.

Често се случва да оставим някой мазен отпечатък в кухнята, който пропускаме при почистването. От това малко мазно петно хлебарките могат да се хранят с месеци. Единствения правилен извод е, че трябва да се поддържа много добра хигиена. Така най-добре ще предотвратим развитието на хлебарки. Тук можете да видите как хлебарките си „подсказват“ къде има по-вкусна храна.

Хартия

Хлебарките обичат хартията и най-вече мастилото. Това е причината често наши клиенти да са печатници, както и офиси, в които има много хартия и документи – например счетоводни фирми.

Хлебарките са канибали

Хлебарките се самоизяждат. Те често използват за храна своите мъртви другари.

Ще обобщим наученото с няколко думи. Хлебарките ядат всичко, което и ние. За това трябва да почистваме винаги хранителните остатъци от нашите закуска, обяд и вечеря. Обичат хартиите – затова трябва от време на време даразбутваме книгите и класьорите с документи и да почистваме между тях.

Надяваме се отново да сме били полезни.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.