Кога атакуват хлебарките


 

Здравейте отново, уважаеми читатели.

В тази статия ще продължим запознаването с живота на хлебарките. Надяваме се тази поредна част от нашата Поредица за живота на хлебарките и методите за тяхното унищожаване да е все така полезна.

Много наши клиенти в последно време ни питат кога най-често създават проблеми хлебарките. Или пък кога се появяват. Отговора на въпроса е един и категоричен:

Хлебарките ги има целогодишно

Трябва да се знае, че хлебарките създават проблеми през цялата година. Разбира се, както и други насекоми, те са най-активни през лятото.

Именно през лятото и малко преди това хлебарките рязко увеличават своите популации. Другия по – критичен момент за развитието на хлебарките е есента, обикновено като пуснат парното.

През зимата също се срещат хлебарки, особено там където се отоплява добре. Но дори и да не е много стоплено, също могат да се забележат хлебарки. За съжаление, те са много устойчиви и могат да устоят и на по-ниски температури.

Именно затова борбата с хлебарките трябва да се води целогодишно. А през пролетта и есента трябва да се прави по едно профилактично пръскане срещу хлебарки.

В следващата статия ще разясним как хлебарките идват в жилището ни.

До нови срещи.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.