Къде атакуват най-често хлебарките


 

Здравейте отново.

В тази статия ще обърнем внимание на местата, където най-често хлебарките се забелязват. Въпреки, че хлебарките могат да бъдат пренесени с багаж къде ли не, все пак те имат любими местообитания.

Жилища

Хлебарките обичат жилищните сгради. Там изобилства от добри условия за живот. Трудно ще ги видите в къщи, заселват се главно в блокове. При това много по-лесно развиват популация в стари панелни блокове, където има ТЕЦ. Това не означава, че в другите блокове не се забелязват популации на хлебарките, просто са по-рядко и по-малко. В един новопостроен блок, дори и с ТЕЦ, развитието на хлебарки става бавно. Може да стане и по-бързо, ако някой новодомец донесе с багажа си от старото жилище хлебарки. Затова препоръчваме на всички, които се местят и имат хлебарки в старото жилище да направят една професионална обработка преди да се изнесат.

Офиси

Друго любимо място на хлебарките са офисите. Там също изобилства от добри условия за развитие на хлебарките. Първо, в почти всички офиси се поддържа топла температурата. В офисите често служителите остават храна по бюрата, което е истински пир за хлебакрите. В офисите има много компютри, принтери и друга техника, която хлебарките много обичат за свои гнезда. Не на последно място в офисите има много хартия, която хлебарките обожават.

Мазета

Едно от най-любимите места на хлебарките са мазетата. Някои от видовете хлебарки можете да ги видите главно там. Тъмно, топло и влажно - както сме казвали и преди, това сатрите най-важни условия за развитие на хлебарките. В мазето ги има в изобилие. За това е много важно в мазетата на блоковете да се правят профилактични обработки срещу хлебарки. В жилища и офиси, може и да се пропускат тези обработки, но в мазетата ня трябва да се прави компромис.

Заведения и магазини

Хлебарките могат да се видят в магазини и заведения. Разбира се по-често развиват популация в хранителни магазини и заведения, в които се готви. Горещината, храната и постоянното текучество на стоки и багаж предразполага за развитието на хлебарки.

Най-добрия начина за борба с хлебарките на всички тези места е извършването на периодични профилактични обработки. Така никога няма да им дадем възможност да се развиват.

В следващата статия ще разкажем какво ядат хлебарките.

До нови срещи.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.