Пръскане срещу хлебарки - есенна профилактика


 

Идва есента и е време да напомним за есенната профилактика срещу хлебарки. Някои наши стари клиенти вече се обадиха и поръчаха пръскане за хлебарки.

В предишна статия сме обяснявали, но сега отново ще разкажем набързо защо се налага това. Като всяка една профилактика, така и при борба с хлебарки е по-добре да се действа преди да се е появил проблема.

Развитието на хлебарките има два пика.

Началото на лятото

Единия е началото на лятото. Тогава рязко се увеличават популациите на всички инсекти, най – вече заради увеличаващите се температури и влажност.

Есента

Другия момент свързан с унищожаване на хлебарки е есента. От една страна тогава все още има топли дни и пускат парното, а от друга времето е дъждовно, което повишава влажността. Тези фактори са причините през септември, октомври и отчасти ноември хлебарките да увеличават популациите си. Т.е. там където ги има, примерно в мазето или при съседа, им става тясно и те започват да търсят нови места. Така може да стигнат и до Вашето жилище.

За това за успешната борба с хлебарки е препоръчително през следващите два месеца да се направи пръскане срещу хлебарки. Дори и да няма такива. Целта е да се постави пресен препарат, който да убива хлебарките, ако решат да дойдат при вас.

Винаги сме казвали, че всеки може сам да си купи препарат отнакъде и да си пръска сам. Но за профилактичните обработки е по-добре да се повика фирма за хлебарки. Използваните от наспрепарати имат по-дълъг остатъчен ефект, който е много важен в борба с хлебарки. Няма смисъл да се ползва препарат за хлебарки, който бързо ги убива, а действието му е много кратко. Целта е да действа по-дълго и повече време да предпазва от новодошли хлебарки.

За повече информация или контакти можете да ни потърсите на посочените контакти.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.