Страшни ли са хлебарките


 

 

Привет отново, скъпи читатели.

Това е поредната статия от нашия проект – Поредица за живота на хлебарките и методите за тяхното унищожаването. След краткото въведение за хлебарките и видовете в България, трябва да обърнем внимание на опасността, която идва от хлебарките.

Хлебарките в България не хапят, както бълхите и дървениците например. Макар, че последните няколко години се говори за единични случаи на ухапване от хлебарка, това са по - скоро някакви изключения.

Хлебарките обикалят много канализацията, лазят по изпражнения, мазетата на блоковете и всякакви други подобни нехигиеннични места. Там те се хранят и заразяват с над 40 зарази, сред които и Хепатит А. След това те идват в нашето жилище, заведение или склад. Докато лазят по хранителни продукти или посуда те повръщат и оставят изпражнения. Така всъщност хлебарките рискуват нашето здраве.

За това борбата с тях трябва да се води непрекъснато. Има ли развита популация от хлебарки и не сте се справили с тях, препоръчваме поне да измивате посудата и да държите хранителните продукти затворени.

Няма да говорим колко са гнусни, това е излишно. Въпреки, че в много страни хлебарките се използват за храна. Сигурни сме, че тази тенденция скоро няма да достигне нашата страна.

В следващата статия ще споменем за опасността от яйцата на хлебарките.

С най-добри пожелания – екипа на Пест Кеър ООД.

 


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.