Проблемите с бълхи


Дойде лятото. Освен доброто настроение, отпуските по морето и много други хубави моменти през този сезон ни съпътстват и неизбежните проблеми с бълхи, комари, мухи, кърлежи.

В този и следващите постове ще разгледаме малко по-подробно проблема с бълхите и борбата с тях. А след това ще обърнем внимание и на другите вредители, които ни притесняват през лятото.

Първото, което трябва да знаете е, че бълхите се появяват през лятото. Просто не виреят на студено. Те са скачащи безкрили насекоми. Основния преносител са кучетата и котките, но не бива да подценяваме и плъховете. Ние, хората, също понякога ги пренасяме от едно място на друго. Независимо как и колко, дори и само няколко бълхи, са пренесени на новото място те се развиват много бързо.

За съжаление бълхите са кръвосмучещи. За това ние хората страдаме толкова много от тях.

Хубавата новина е, че бълхите умират лесно. Те не са така устойчиви към препарата, както хлебарките например. Третира се навсякъде по пода, както и всяка мека мебел. Препоръчително е, в случай че имате прахосмукачка с торбички, които се изхвърлят, да минете с нея целия апартамент един-два пъти след обработката.

Тъй като яйцата на бълхите не могат да бъдат убити, се налага след десетина дни повторна обработка. Тогава вече ще са се излюпили всички яйца и ще бъдат унищожени и последните бълхи.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.