Всяко лято ни нападат оси


В края на лятото решихме да напишем повече информация за борбата с осите.

Няма да отделяме много внимание за причината за борбата с тях. Едно ухапване може да доведе до много неприятни алергични реакции. А дори и да не се стигне до там, самото ухапване понякога боли така, все едно са те ударили с чук.

Осите, както всички твари на този свят, създават свой дом. В него те живеят и развиват поколение. Техния дом представлява пита. Понякога може десет пити да са обвити в един голям пашкул. Когато е налице само една или две пити, положението не е толкова страшно. Но има доста случаи, когато имаме налице огромен пашкул, в който има повече от две-три пити.

При всички положения идеалния вариант е питата или пашкула да се виждат. Това е единствената възможност питата да бъде унищожена. Първо напръскваме обилно осите. Препоръчително е да сме екипирани със защитна екипировка. След като осите умрат или силно намалеят с някой дълъг прът разрушаваме гнездото им. Така ще можем да обработим и осите, които са вътре и не са излезли. Накрая просто събираме парчетата и ги изхвърляме в предварително подготвена торба или чувал.

За съжаление много често осите са в земята или под покрива. И само се виждат как летят и на всички е ясно че там някъде има пита. Тогава може само да се напръскат повърхностите около входа към питата и да се използват капани за оси. Това обаче са алтернативни методи, които няма как да доведадат до 100 процентов резултат.

Най-важното, на което искаме да акцентираме е следното - борбата с осите е много трудна, а и опасна. Ако все пак решите сами да се справите с проблема, препоръчваме да поразпитате и да се екипирате добре.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.