Кои вредители атакуват най-често мазето


 

Здравейте отново, скъпи читатели.

Решихме да обърнем малко внимание на мазетата в блоковете. Тъй като идва края на април, проблемите там ще нарастнат значително.

Ще посочим вредителите, които най-често се заселват в мазето. Също ще посветваме, какво можете да наравите, за да се защитите максимално. В случай, че не успеете да се защитите напълно, можете да ни потърсите.

Хлебарки

Най-често срещания вредител в мазето са хлебарките. Със затоплянето на времето, те рязко увеличават популацията си. За да избегете развитието на популация в мазето, а оттам и нагоре в сградата, препоръчваме една профилактична обработка. След 3 - 4 месеца да се повтори, защото в мазето е прашно и топло и препарата няма как да задържи своя ефект много време.

Бълхи

Много сериозен проблем през топлите месеци са бълхите. Ако не се реагира навреме, след като се появят има риск да тръгнат и нагоре по етажите. Видите ли бълхи в мазето, съветваме веднага да потърсите професионални ДДД услуги. Какво можете да направите обаче, за да избегнете тяхната поява в мазето на блока. Бълхите в повечето случаи ги носят кучета и котки. Затворете всички прозорчета с мрежи, за да не могат да влизат кучетата и котките. Вратата към мазето също трябва да е постоянно затворена. Така няма кой да донесе бълхи и няма въобще да се налага да се борите с тях.

Гризачи

Другия вредител, с който се сблъскваме в мазето са мишките и плъховете. Те идват отново през отворени прозорчета и врати. Също обаче могат да проникнат и през отворени канали. Съвета ни е отново да затворите прозорчета и врати, но също и да сложите решетки или друго подходящо на отворените канали. Гризачите също носят бълхи.

Всички тези съвети не гарантират, че няма да се появят проблеми. Но в голяма степен, ще бъдете защитени.

Надяваме се, че отново сме били полезни.

До нови срещи.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.