Кои вредители атакуват най-често заведението


 

Здравейте отново, скъпи читатели.

Днес ще разясним от какво най – вече трябва да се предпазват  заведенията. При положение, че там се консумират храна и напитки, трябва да се обръща специално внимание на превенцията и борбата с вредителите.  От една страна вредителите пренасят много болести и могат да заразят част от храната, а от друга няма да е много приятно клиент да види някоя хлебарка в чинията или плъх да прибягва до бара.

Хлебарки

Най-честия нежелан гост в заведенията са хлебарките. Целогодишно те могат и развиват популации, ако бъдат оставени и не се вземат мерки срещу тях. Както обикновено, те идват през каналите. В заведението обаче в много случаи хлебарките идват с нова стока, каси, стекове. Там хлебарките оставят своите капсули и впоследствие се излюпват в заведението. След което възползвайки се от добрите условия, които предлагат заведенията те развиват бързо своята популация. Наличието на много храна, ниска хигиена в повечето заведения, многото уреди (хладилници, кафемашини, печки) действат, като катализатор на хлебарките. Лазейки по посуда и храна те могат да оставят много бактерии.

По тези причини редовните обработки срещу хлебарки и инспекции в заведенията са задължителни.

Плъхове и Мишки

Другите вредители, които се срещат целогодишно в заведенията са гризачите. И по – точно плъховете и мишките. Освен ужаса, който могат да предизвикат у клиентите и по-специално дамите, гризачите могат да нанесат и много материални щети. Заради своята биология, те трябва постоянно да гризат. В никакъв случай не трябва да се забравят всички зарази, които плъховете и мишките пренасят. Проблемите с гризачите позволяват предварително да бъдат избегнати. Достатъчно е всички възможни входове на плъховете и мишките да бъдат хубаво опушени. Следва също и редовно оглеждане за появили се нови дупки и цепнатини.

В следващата статия ще разкажем повече за вредителите, които тормозят заведенията през лятото.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси относно, хлебарките, мишките и плъховете.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.