Успех в дългогодишна борба с бълхи в мазе


Тук ще представим пример от нашата практика в борбата с бълхи.

Става въпрос за мазе, в което от много години всяко лято се развивала голяма популация от бълхи. Миналото лято домоуправителката на входа се обади и ни повика, за да унищожим бълхите. На място тя обясни, че всяка година се появяват и те се опитват по всякакви начини да се отърват от бълхите. Но след това те пак са се появявали.

Още при първоначалния оглед забелязахме прозорчета, които си стояха отворени. Стана въпрос за това и домоуправителката каза, че са си така от години. И така разбрахме каква е причината за развитието на бълхите. Всяко лято през тези прозорчета влизат котки, които носят бълхи. Домоуправителката се вслуша в съвета ни и няколко дни след първата обработка е организирала затварянето на въпросните прозорчета. Струвало им е 180 лв - по 30 лв за всяко прозорче. След втората обработка бълхите изчезнаха.

Сетихме се за този случай, защото домоуправителката ни потърси преди няколко дни, за да обработим тревичката около блока за кърлежи. Попитахме я за бълхите, защото вече са започнали проблемите  с тях. Но от миналия юли не са имали проблеми с тях.

Най-вероятно, която и фирма за ДДД услуги да бяха потърсили, щеше да им препоръча да си замрежат прозорците. Важното е, че се вслушаха в съвета ни. Така решиха проблема с бълхите дългосрочно.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.