Проблем с мишки при наш клиент - пример за успешна борба с гризачи


 

Гризачите създават много проблеми през зимата. Особено в складовете, мазетата и магазините.

През лятото гризачите живеят на открито. От една страна е топло, от друга страна има храна в изобилие. Ние, хората се разхождаме и хвърляме достатъчно много отпадъци от храна на открито. Самата природа също дава много храна на гризачите. Пълно е със семена, зърно, ядки. Всички тези фактори ни дават основание да не се притесняваме за тези вредители през лятото.

Разбира се това не означава, че гризачите въобще не представляват заплаха. Има места, където срещу тях трябва да се вземат мерки перманентно. Близо до полета, промишлена зона, много складове на едно място – всички тези райони обикновено предлагат изобилие от добри условия за развитие на плъхове и мишки. Повече за начините за борба с гризачи можете да прочете в Наръчника за унищожаване на гризачи.

Както казахме в началото на статията, гризачите създават сериозни проблеми през есента и зимата. Докато мишка или плъх могат да влязат инцидентно в някой апартамент, то в магазини, складове и цехове те са обичаен проблем.

Решихме днес да посочим пример, при който един склад има сериозни проблеми с гризачи и по-точно с мишки. Въпросния склад е обслужван от нашата ДДД фирма и от самото начало нямат проблеми с гризачи. По-скоро мишките не успяват да нанесат материални щети.

За успешната борба с гризачите използваме външна и вътрешна дератизационна бариера. Изградили сме ги от дератизационни кутии. Във външните поставяме отрова за гризачи, а във вътрешните слагаме лепилки.

Така склада е защитен двойно. Прииждащите гризачи първо могат да си хапнат от отровата и така нахранени се връщат там, откъдето са дошли. За всеки случай, ако преминат през тази бариера, вътре ги очакват нови контролни точки с лепилки, където те залепват.

Няма как да поставим навсякъде отрова за гризачи, защото вътре в склада има много храна и не може да се работи с отрова. Комбинацията от средства за борба с гризачи в този склад е успешна вече 2 години.

Ежемесечно наши екипи проверяват и обслужват двете дератизационни бариери. Цената на посещение в този склад е 95,00 лв. Нашият клиент обаче никога не е казал нищо за стойността на услугата, защото знае, че в склада има стока за няколко милиона лв и няма смисъл да рискува и да се опитва сам с подръчни средства да се справи с гризачите.

От подразбиращи се причини ще запазим името на клиента ни и адреса на склада в тайна.

В следващите статии ще разгледаме други примери от нашата дейност.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.