Мишките през зимата - еднократни обработки или постоянна защита


 

Много пъти сме казвали, че мишките създават проблеми повече през зимата. Някъде хората се справят сами – купуват си отрова или електронни устройства.

На много места обаче е препоръчително да повикате ДДД фирма. Проблема с мишките ще бъде решен по-бързо и по-сигурно. Това е важно, за да се опази имуществото от набезите на мишките. Те могат да нанесат щети за много много пари.

Следващия момент е да се прецени дали да се разчита на еднократни обработки или да се организира постоянна защита.

Винаги сме препоръчвали изграждането на дератизационна бариера с помощта на дератизационни кутии. В тях се поставят различни отровни примамки за мишките. Понякога е по-добре да се сложат лепливи плоскости.

Напоследък се справяме с мишките с помощта на живоловните капани. Ще уточним, че те са подходящи за места, където мишките са хроничен проблем. Т.е. в райони, където има много гризачи и те постоянно атакуват. В тези случаи трябва по-често да се посещава обекта и да се проверяват кутиите по бариерата. Това би коствало много разходи на клиента. За това препоръчваме инвестицията в няколко или повече живоловни капани. Те не искат „храна и вода”.  Действат безотказно и не се нуждаят от някаква примамка. Когато се съберат  няколко мишлета, трябва само някой да ги удави или изхвърли някъде надалеч.

Ще разкажем повече за живоловните капани срещу мишки в следващите статии. Вярваме, че ще е полезно за всички наши читатели.

 


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.