Големи хлебарки нападнаха София


 

Заглавието е стряскащо, но целта не е да плашим читателите. Надяваме се само и единствено да привлечем вниманието на повече хора.

В повечето случаи се сблъскваме с така неречените немски хлебарки. Те са кафяви и рядко минават 1.5 см дължина. За тях е важно да се знае, че като се видят 2-3, значи има още много.

От около месец - месец и половина обаче има нова тенденция при популациите на хлебарките. Докато преди в 95 % от обработките се сблъсквахме с кафевите хлебарки, то сега вече в цели 20 – 25 % от случаите си имаме работа с големите канални хлебарки.  А те са доста по – големи и по - неприятни. Единственото положително в засилването на популациите на каналните хлебарки е невъзможността да развият сериозни популации в едно жилище да речем. Защото в мазето могат застрашително да увеличат бройката си.

Защо се получава така?

Отговора може би се крие в неспирните валежи, които трябваше да изтърпим. Най – вероятно водата е изкарала в мазетата много от тези канални хлебарки и те са тръгнали и по сградите.

Предполагаме, че в този момент се питате какво може да се направи.

 Препоръката ни е да запушите добре каналите и сифоните. Обърнете внимание и на капака на ревизията.

И отново ще препоръчаме да се възползвате от професионалните услуги на Пест Кеър ООД за борба с хлебарките. При сегашните популации на каналните хлебарки обаче обработката на мазето срещу хлебарки е повече от задължителна.

За повече информация относно пръскането срещу хлебарки, не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.