Хлебарки през зимата


 

Хлебарките през зимата са толкова неприятни, колкото и през лятото. Другото, по което може да се направи сравнение е големия им брой през зимата и през лятото.

Няма да оспорваме факта, че гадините са много повече през лятото. Тогава всички инсекти са със сериозни популации.

Защо обаче хлебарките са много през зимата. Обяснението се крие в трите условия за живот на хлебарките – топло, тъмно и влажно. Както през лятото, така и през зимата тези три фактора са налице.

Всеки знае, че хлебарките са по-активни на тъмно. През зимата всеки си отоплява жилището и така благоприятства за развитието на вредителите. Във всяко жилище има влага. Това са основните причини хлебарките да са чест гост и през зимата.

От опита, който имаме в борбата с хлебарките, сме научили една от тънкостите за справянето с неприятелите. Това е профилактичната обработка срещу хлебарки през есента или началото на зимата. Така ще се сложи пресен препарат и дори и да идва, те ще умират.

Важен фактор през ноември е пускането на парното. Този момент почти винаги е свързан с увеличение на числеността на хлебарките. Първо се почва в мазето, където е абонатната станция. И оттам те тръгват нагоре към апартаментите.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.