Хлебарки в заведението – какво да правим


 

В продължение на предишната ни статия ще обясним какво трябва да правите при наличие на хлебарки в заведението. Разбира се по този начин обогатяваме и Поредицата ни за живота на хлебарките и методите за тяхното унищожаване.

На първо място трябва да отбелим факта, че всички заведения са длъжни да работят с някоя фирма за унищожаване на хлебарки и други вредители. Според вида на заведението и неговата специфика се извършват периодични инспекции и обработки срещу хлебарки и други инсекти.

В случаите, когато ежемесечно обекта се проверява от дезинфектори, трудно могат да се развият популации от хлебарки.

Понякога обаче инспекции и обработки се извършват на по-дълъг период от време. Например 3 или 4 месеца. И точно през някой от тези периоди може да се получи развитие на хлебарки. Когато се види наличие на хлебарки, персонала на заведението е най – добре веднага да се обади на ДДД фирмата, която се грижи за съответния обект.

Ще напомним за пореден път, че е много по-добре да се грижим предварително да не допускаме въобще развитие на хлебарки в заведението. Това се постига чрез редовни ежемесечни обработки от професионална ДДД фирма. Знаем, че понякога с цел спестяване на средства някои собственици предпочитат тези обработки да се правят по – рядко. Но тогава трябва те самите да имат самодисциплина и да следят за появата на хлебарките. Отново ще обърнем внимание на хигиената – колкото по-чисто се поддържа, толкова по-трудно ще се развият и хлебарките.

За допълнителни въпроси относно хлебарките в заведението, дома или офиса Ви, не се колебайте да се свържете с екипа на Пест Кеър ООД.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.