Как идват хлебарките в магазина


 

Здравейте отново. Днес ще поговорим за хлебарките в магазина.

На пъво място искаме да уточним, че хлебарки могат да се срещнат във всички магазини. Най – често хлебарките се забелязват в хранителните магазини, след това в тези за алкохол и цигари. Но сме се борили и унищожавали хлебарки в магазини за обувки, дрехи, спортни принадлжности, строителни материали, както и в магазини за бижута. Няма магазин, който да е имунизиран от нашествие на хлебарки.

Начините за заразяване с хлебарки в магазина са няколко.

Хранителни магазини

В хранителните магазини хлебарките най-често идват с новата стока и амбалаж. Едва ли има нужда да уточняваме, че най-много са нападани големите магазини. Те имат голямо текучество на стоки, зареждани са от много складове. Без значение размера на магазина, много е важно един хранителелн магазин да прави редовни профилактични обработки срещу хлебарки. Това е единствения начин да се предотврати развитие на популация на хлебарки. Дори и да дойде някоя хлебарка с някой кашон, когато има пресен препарат, тя ще умре и няма да може да снесе яйца. Последните са голям бич за магазините, защото хлебарките много обичат да снасят яйцата си по кашоните, стековете и касите. И така яйцата се разнасят по складове и магазини без проблем.

Магазините за обувки и дрехи

В магазините за дрехи и обувки често се забелязва хлебарките да са доствени със стоката от Китай примерно. Много често такива магазини са в съседство с много други магазини и заведения и хлебарките да идват от там.

Всякакви други магазини

Има един универсален „доставчик” на хлебарки във всички магазини, а и навсякъде въобще. Това е канализацията.

Отново ще препоръчаме редовни профилактични обработки срещу хлебарки. Така ще се предпазите от нашествие на хлебарки. Както отбелязахме по-горе за хранителните магазини си е направо задължително.

Пишете или се обадете на посочените контакти, в случай че имате проблем с хлебарки или други вредители.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.