Методи за борба с хлебарките


 

Здравейте отново, скъпи читатели.

Продължаваме нашата Поредица за живота на хлебарките и методите за тяхното унищожаване.

В тази статия ще посочим различните методи за борба с хлебарките.

Разбира се на първо място ще посочим най-добрите начини да се предпазим от нападение на хлебарки. И двата начина зависят от Вас, скъпи читатели. Поддържайте добра хигиена и ще бъде много по-трудно да се заселят хлебарки. Другата ни препоръка е редовни профилактични обработки срещу хлебарки. Това е най-добрия и най-сигурен начин за защита от хлебарки. През 6 месеца в дома и офиса, през 3-4 месеца в мазето, всеки месец в заведението – това са все ориентировъчни срокове.

И все пак какво да правим, ако хлебарките се заселят – вариантите са няколко.

Изпозлване на ултразвуково устройство за прогонване на хлебарки

Не смеем да го препоръчаме, защото имаме прекалено много клиенти, които са си купили такова. Но впоследствие отново търсят нашите услуги.

Използване на лепилки за улавяне на хлебарки

Това определено е добър метод. Дори някъде е единствения, който може да се ползва – на места, където е немислимо да се ползват препарати. Лепилките представляват картонеи плоскости, които са намазни с лепило и хлебарките залепват там. Има лепилки, в чието лепило има феромони, които привличат хлебарките. Има и лепилки, които нямат такива феромони и разчитат хлебарките просто да минават от там. Ние използваме подобни лепилки, наречени детектори, чрез които установяваме приблизителната численост на популацията.

Използване на гелове

Този метод има много привърженици сред колегите от ДДД бранша. Предимството му според нас е, че може да се ползва за уреди и контакти, където има съмнения за гнезда на хлебарки. Минуса е, че бързо засъхва и се втвърдява. Има професионални и такива за домаша употреба, които можете да закупите от търговската мрежа.

Обработка с опръскване

Най-добрия, според нас, метод е именно този. Съвременните препарати имат дълготраен остатъчен ефект. В същото време са безопасни за хората и домашните любимци. Имат мощен първоначален ефект. Както виждате този метод, има само плюсове. Препоръката ни към всички е да се използва този метод и да се повика ДДД фирма. Все пак специалистите знаят най-добре как и кой препарат да използват.

В следващите статтии ще обясним как препаратите убиват хлебарките.

До нови срещи, уважаеми читатели.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.