Ниски цени за пръскане за хлебарки


 

Здравейте, уважаеми читатели.

Днес ще обърнем внимание на цените за пръскане за хлебарки на жилища и по - малки офиси, магазини и заведения. Ще обсъдим точно тях, защото при по-големите цените за премахване на хлебарки са горе долу в един и същ диапазон. За най – малките обаче има разлика в цените, която е съществена за голяма част от клиентите ни.

Става въпрос за жилища, офиси, магазини и заведения до 100 м2. По – голяма част от фирмите извършват обработки срещу хлебарки на цени от 30.00 до 40.00 лв в тези обекти. При абонамент в зависимост от някои обстоятелства има отстъпки около 10% до 30%.

Някои колеги от други фирми работят на по – високи цени. Това вече си го преценя самата фирма за унищожаване на хлебарки, както и самите клиенти. Предполага се, че при много високи цени, качеството трябва да е на много високо ниво.

Проблем обаче са прекалено ниските цени, които обявяват някои фирми. А се дават и гаранции за качество. Говорим главно за цени между 10.00 и 20.00 лв за пръскане срещу хлебарки. А при абонамент стават между 10.00 и 15.00 лв.

Няма да изброяваме всички разходи, които има една фирма, за да поддържа дейността си. А трябва и да печели, за да се развива и подобрява постоянно качеството на услугите. Ще обърнем внимание на директните разходи за една обработка: препарат, гориво, за да се стигне до клиента, заплата на дезинфектора, амортизации на автомобила. Няма как да се получат сметките с 10.00 – 20.00 лв за обработка.

Ще подчертаем, че наистина има фирми, които пръскат за хлебарки за 10.00 лв за посещение. И се дават гаранции за дълъг период от време, че няма да има хлебарки. При тези цени много трудно ще се организира гаранционно обслужване, просто защото тези фирми трудно ще имат средства да работят „без пари“.  И започва едно увъртане в повечето случаи.

По – принцип не ни е работа да пишем и коментираме цените на колегите. Всеки сам преценя как да печели клиенти и да си върши работата качествено. Но когато зачестяват оплакванията от клиенти, че еди си коя фирма им взела само 10-15-20 лв, ама няма ефект, се замисляме.

Част от клиентите решават, че това е нормална цена за пръскане за хлебарки и не искат и да чуят, че това е нереално. Те просто заключават, че ДДД фирмите са мошеници. Всички фирми!!!

Ето затова написахме тази статия. Заради тези цени и съответните „качествени обработки“ страда целия бранш. Клиентите се настройват срещу всички фирми или просто очакват нереално ниски цени.

Съветваме всички, които се нуждаят от премахване на хлебарки, да се замислят дали има сфера, в която фирма от областта на услугите да извършва посещение за под 30.00-40.00 лв. При някои услуги минималната посещение е 60.00 – 70.00 лв. Това е минимума за покриване на основните разходи и постигане на минимална печалба. Цените под този праг, трябва да накарат потребителите да се замислят за качеството на съответната услуга.

Надяваме се отново да сме били полезни.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.