Още има възрастни хлебарки


 

Днес ще продължим поредицата за живота на хлебарките и методите за тяхното унищожение.

В предната статия писахме за нуждата от две обработки срещу хлебарки. Не уточнихме обаче, че две обработки срещу хлебарки са нужни, когато има развита популация. При профилактичните обработки това не се налага.

Винаги се стараем да обясняваме на нашите клиенти защо повечето случаи  се налагат две обработки срещу хлебарки. Въпреки това понякога се случва да не сме обяснили добре.

Едната причина са възрастните хлебарки, които са останали след първата обработка. Истината е, че след първичната обработка може да останат живи хлебарки и това не бива да учудва никой. И все пак трябва много да са намалели. Защо се получава така, нали препарата ги убива, ще попита някой. Хлебарките обаче гнездят на достатъчно скрити места, които ние трудно можем да опръскаме. Дори и да успеем не можем много качествено. И за това след месец може да има останали живи хлебарки.

Трябва да споменем един факт за препаратите, които много хора не го знаят, а някои не искат и да повярват. Повечето съвременни професионални препарати при идеални условия действат до 6 месеца. Т.е. като мине хлебарка през него след 2-3 месеца и умира. Но обърнете на израза „идеални условия”, т.е. да не е много мръсно, прашно, да не се измива и да не е топло!!! А през лятото, когато има и най-много хлебарки, е много топло. Случва се препарата да не издържи много време и вместо няколко месеца действа няколко дни. Трябва да добавим, че през зимата, нямаме такива случаи, което е и логично.

За това се използва и израза борба с хлебарки. За всичките години и няколкото хиляди клиенти, които са ползвали услугите ни досега, нямаме нерешен случай  с хлебарки в частен дом. В заведение е малко по-различно и борбата с хлебарки там има своите специфики. Няма да крием, че има две заведения, в които не успяхме да се преборим с хлебарките.  

В следващата статия ще пишем за втората причина за нуждата от две обработки срещу хлебарки.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.