Премахване на хлебарки


Премахване на хлебарки

 

Настъпва топлото време, а с него започва притока на хлебарки в домовете ни. В периода от април до късно есента, може често и дори постоянно да ви се налага да съжителствате с малките гадинки. Премахнете хлебарките и не се оставяйте да ви тормозят. Как да обаче да стане това и кои са начините към, които трябва да се придържаме ще разясним в следващите няколко реда.

Съществуват множество отрови за премахване на хлебарките, но в общи линии всичко се свежда до постоянство, за което много често забравяме.

На първо време изградете навика, каквато и отрова да поставяте за премахване на хлебарките да я разполагате на стратегически места като шкафове, ВИК връзки, тъмни кътчета като зад хладилника, печката и други от типа. Те са любимите укрития за малките натрапници.

Може да използвате препарат за хлебарки, който се продава свободно в аптеките и големите вериги магазини със стоки за бита. Ефекта няма да е 100%-ов и дълготраен, но с упорство и редовно впръскване ще премахнете хлебарките от дома.

В селскостопанските и ветеринарни аптеки може да откриете специализирани и мигновени препарати за премахване на хлебарки.

Важно е да се грижите за хигиената на дома си. Едно безобидно и лесно средство в борбата с черните пълзящи гадинки е боровата киселина. Тя може да се разпръсне дори по мебелите, а резултата й е гарантирано надежден.

Погрижете се за процепите и всички места с дупки, които до сега са били убежища за хлебарки. Знайте, че хлебарките харесват влагата и там най-добре се развиват. Ето, защо местата с ВИК са най-обитавани от малките твари.

На последно място ще добавим, че премахването на хлебарките не е лека и безобидна задача, а ако смятате, че не може да се справите сами, то има фирми, които извършват тези услуги. Обърнете се към тях за съдействие и борбата ще е успешна.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.