Препоръки при обработки за премахване на хлебарки и други вредители


 

В последната статия препоръчахме, когато някой поръча професионално пръскане за хлебарки, да слуша препоръките на самия дезинфектор.

Това наистина е важно, защото все още не е измислен начин за премахване на хлебарки, а и който да е вредител, като с магическа пръчка за нула време. Днес ще разкажем повече за препоръките при унищожаването на хлебарките.

Едно от най-важните условия за успешна борба с хлебарки е възможността да обработим, навсякъде, където те се движат. В друга статия сме обяснили кои са обичайните гнезда на хлебарките. На тези места трябва да се обърне най-голямо внимание при унищожаването на хлебарките. Още по телефона колегите от офиса препоръчват на нашите клиенти да поизпразнят шкафовете в кухнята, за да можем да огледаме вътре и да обработим навсякъде спокойно. Винаги съветваме да се поразместят хладилник, печка, пералня. Това са сред любимите места на хлебарките. Добре е да имаме достъп, да можем да огледаме и да наръсим срещу неприятните хлебарки.

За съжаление немалка част от клиентите ни не обръщат внимание на тези съвети. На място се оказва, че е много трудно да се обработи зад хладилника. Или шкафчетата са толкова отрупани, че можем да обработим само вратичките. А вътре се виждат как щъкат хлебарки.

Важна част в борбата с хлебарки е обработката на целия обект. Независимо дали е жилище, магазин, офис, склад. Понякога въпреки препоръките ни, клиентите искат да третираме само там, където са виждали хлебарки.

Безопасността на препаратите за унищожаване на хлебарки е важен въпрос. Някои клиенти се притесняват и въпреки уверенията ни бързат да го измият препарата ден-два след обработката. На самата обработка неколкократно обясняваме защо не трябва да се мие препарата и как той е безопасен. Въпреки това след време се оказва, че те са го измили много бързо след обработката срещу хлебарки.

Винаги се стараем да обяснявам подробно кога и защо се налага повтроно пръскане. Понякога обаче някои клиенти не искат второ или се това се оплакват, че трябва пак да пръскаме.

Предполагаме, че има и други препоръки, които казваме на обработктите, но това са най-важните.

В следващите статии ще разкажем за важни препоръки при обработки срещу други вредители.

 

 

 


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.