Яйцата на хлебарките са опасни


 

Здравейте отново, скъпи читатели.

Тази статия е продължение на Поредицата за живота на хлебарките и  методите за унищожаването им. Сигурни сме, че някои от Вас следят от началото Поредицата. Надяваме се четивото да е интересно и за онези, които попадат за първи път на тази Поредица. Можете да прочетете малко повече за видовете хлебарки в България и защо са опасни хлебарките.

За съжаление освен самите хлебарки са опасни и техните яйца. Както писахме в предишна статия, хлебарките снасят своите яйца в капсули. Те са наречени „оотеки“и съдъжат между 15 и 45 яйца, в зависимост от вида хлебарки. След излюпването на яйцата, самите капсули остават. С времето те се разрушават и се получава фин прах, който ние хората дишаме. А той води до множество алергии и астматични пристъпи. Именно за това в жилищата, където има деца и възрастни с хронични бронхиални проблеми, трябва да се обръща сериозно внимание на борбата с хлебарките.

Надяваме се, че с последните две статии сме изяснили опасността от хлебарките и техните яйца. Освен, че са гнусни, тези насекоми силно застрашават здравето на хората. Дори и мъртви, със своите яйца, те пак са фактор в живота ни.

В следващата статия ще обърнем внимание на най-значимите зарази, които пренасят хлебарките.

До скоро, скъпи читатели.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.