Ухапване от комар - неприятно и опасно


 

Ухапване от комар

 

Лятото е момента, в който всеки обича разходка на открито, сред природата, пикниците, излетите край езера и рекички са свързани с множество рояци от комари. Борбата с комарите трябва да е непрекъсната. Понякога вместо да се справяте с подръчни средства е по-удачно да повикате професионална ДДД фирма за унищожаване на комари.

Ухапването от комар може да е не само неприятно, но и да доведе редица странични проблеми. Затова е добре да предвидите защитата на тялото си и да избегнете евентуалните ухапвания от комари.

В аптеките се продават различни репеленти срещу ухапвания от комари. Трябва да имаме в предвид и високото съдържание на химия в тях. Ако сме по-чувствителни към химичните медикаменти и с цел екосъобразността в природата можем да се опрем и до природната медицина при ухапване от комар. Има множество растения, чиято миризма отблъсква комарите. В тази група се отнасят коча билката, градинският чай, розмарина и лавандулата. С не по-малки качества срещу ухапване от комар има чесънът.

В случаи, че живеете в къща, може да насадите тези билки в двора, ако живеете в апартамент, бихте могли да си насадите билките гонещи жилещите насекоми в саксия или сандък, който да държите на прозореца и ефективно да парирате достъпа до дома си.

Ако сте на излет в гората може да намажете откритите части на тялото си със смачкан чесън. За направата на лосион за тяло, против комари са ви нужни малко счукан чесън и вода. Миризмата на чесъна гони не само комарите, а и други летящи насекоми. Бихте могли да се предпазите от ухапванията им като намокрите кърпа и я окачите в близост. Мириса ще се носи из въздуха.

Етеричните масла направени от лимон, канела и евкалипт са силно ефикасни срещу ухапванията на комара. Те се наричат още природни репеленти. Смес от тях може да направите с 2 супени лъжици зехтин или олио от 20-тина капки. Нанесете ароматното масло върху кожата.

За да се защитите естествено от ухапванията на комарите съобразете пиковите часове, в които нападат, а те са на изгрев и при залез на слънцето. Помнете, че силните, сладникави миризми от лосиони, масла, парфюми и аромати за тялото силно привличат комарите и ги карат още по-ожесточено да жилят.

Тъмните цветове като черно, кафяво и тъмно синьо също са сред любимите на комарите.

Една бабина техника изпитана с годините при ухапване от комар е смес от вода и сода бикарбонат.

Ябълковия оцет също спира ухапванията на комарите.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.