Борба с мухите


Борба с мухите

 

Яйцата и какавидите са нечувствителни към препаратите, използувани за борба с мухи. Ето защо е необходимо да се съчетава ларвицидната с имагицидна обработка. Ларвицидните обработки се провеждат по време, когато числеността на ларвите във водоемите е най-висока.

Емулсиите са по-подходящи, отколкото суспензиите и разтворите. Най-обикновеният метод, по които се прилагат инсектицидите, е чрез намазване или чрез пръскане. Използуват се и импрегнирани пластмасови парчета, торби с дървени стърготини, напоени с инсектициди. Концентрацията на метоксихлора е 0,1 до 1,0 ррм за период от 30 до 60 мин (6).

При ларвицидни обработки трябва да се следи на какво разстояние е действувал ларвицидът, за да се повтори обработката (разстоянието може да бъде от 1 до 200 км). Обработката трябва да се повтаря през интервал от 7 до  14 дни.

За борба с мухите изключително препоръчваме препарата Мусцид за мухи. Дали ще го закупите и ще обработите сами с него или ще се обадите на нашите контакти и възложите задачата на нашите дезинфектори, ефекта ще е налице.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.