Избор на фирма за премахване на хлебарки


Избор на фирма за премахване на хлебарки

 

В страната работят стотици фирми за премахване на хлебарки. Само в София броят им е над 100.  Как да изберете на коя ДДД фирма да се доверите? В настоящата статия ще се опитаме да направим малък наръчник за това. На първо място ще уточним, че има три вида фирми за унищожаване на хлебарки:

-          Големи ДДД фирми с клонове в много градове. Има няколко такива в България. Те гледат сериозно на своята работа, но много от тях работят само с корпоративни клиенти или физическите не получават толкова внимателно отношение.

-          Много малки фирми или дори хора без фирми. Последните обикновено са бивши служители в някоя ДДД фирма за премахване на хлебарки и други вредители. Обикновено тези малки фирми или хора-фирми работят на доста ниски цени, но липсва гаранционно обслужване. Често се дават подвеждащи обещания само и само да се хване клиента. Освен това,за да е успешен един бизнес трябва екип. Така се обсъждат по-сложни казуси, има възможност за реагиране на форсмажорни обстоятелства. Това липсва при малките фирми за борба с хелабрки или човека-пръскачка. Въобще последния вариант не е препоръчителен. Трудно може да се очаква професионално отношение от човек, който извършва обработки между другото след основната си работа.

-          Има и още една група фирми занимаващи се с ДДД дейности и пръскане против хлебарки. Това са по-средни фирми, които имат екипи в 2-3 града в страната и разполагат с поне няколко екипа дезинфектори. По този начин има възможност за реагиране на всякакви кризисни ситуации, дезинфекторите обсъждат помежду си по-сложни казуси и се учат взаимно. Ако някой дезинфектор е забавен от някакви обстоятелства, има вариант да бъде изпратен друг екип и така клиента да не бъде подведен. Тези фирми гледат на всички клиенти сериозно и подхождат внимателно към всеки от тях.

Добре, до тук уточнихме някакво условно разделение на фирмите за борба с хлебарки. И все пак как да изберем някоя от тях – още повече, че на челото им не пише коя група са, а и това също не е гаранция за качествено обслужване. Тук съвета ни е да се интересувате:

-           Първо вижте дали имат сайт. В днешно време няма сериозна компания без сайт – помислете си как гледа на бизнеса си фирма, която дори не си е направила сайт.

-          След това вижте как изглежда сайта, каква информация има в него. Целта на сайта е да бъде полезен. Не ви трябва да четете коя фирма колко е велика в унищожаването на хлебарките. Трябва ви информация за самите обработки и резултата от тях.

-          Обърнете внимание  на цените – ако няма в цени в сайта, се обадете и питайте. Ако цените са много-много по-ниски от другите фирми се замислете над това. Сигурно сте чували, че евтиното излиза скъпо.

-          Понякога в сайта има едни цени за пръскане за хлебарки, а след разговор по телефона се оказват коренно различни – поинтересувайте се за причините. Ако още на старт има някакво недоразумение в политиката на фирмата, какво може да последва.

-          Потърсете отзиви за фирмата, на която сте се спрели.

-          Попитайте за гарантирането на резултатите – като всяка услуга и при премахването на хлебарките има Гаранция за краен резултат. Може би всеки е чувал, че хлебарките обикновено се унищожават с две обработки. Ако някоя фирма гарантира резултата само с една обработка, се поинтересувайте подробно как ще стане това. За съжаление има многобройни случаи за гарантиране премахването на хлебарките с една обработка и после да почват оправдания „ама трябва още един път”, „то в блока има много и трябва да се третира навсякъде” и т.нат.

-          Поинтересувайте се и каква точно е гаранцията. Ние в Пест Кеър гарантираме, че ще унищожим хлебарките, но колко време след това няма да има зависи от много други фактори и не вкарваме в заблуда клиентите ни. Някои фирми гарантират, че няма да има хлебарки поне 3 месеца, или 6 месеца или година, а сме виждали и 2 години. Попитайте фирмата, която дава такава гаранция какво ще направи, ако видите след 2-3 месеца една хлебарка. Или пък 4-5 хлебарки – ще дойдат ли да третират гаранционно. За съжаление такова гарантиране се прави само, за да се задържи клиента. Със съвременните препарати няма как да се гарантира толкова дълъг ефект, все пак се правят все по-безвредни. Дори и да запазят своя ефект препаратите само убиват хлебарките и не изграждат някаква бариера и да ги спират да идват от съседа примерно. Практиката показва, че след унищожаване на хлебарки в жилище или офис те се появяват най-рано след 6 месеца. Но понякога и по-бързо, а в някои случаи и 2-3 години няма никаква следа от тях.

-          Обърнете внимание на организацията на бъдещата обработка. Замислете се, ако фирмата Ви каже нещо от сорта на „накои от следващите дни ще се обадим и ще кажем кога точно ще дойдем” или „ще бъдем на адреса в сряда следобяд”. Една професионална компания ще организира обработката в точен ден и час, за да може клиента да си планира добре неговото време.

В най-общи линии е това – избора на фирма за премахването на хлебарките е като избора на фирма за каквото и друго да е. Интересувайте се как точно ще се справят, как се представят пред света, какво и как гарантират, търсете отзиви. Ако някоя фирма обещава нещо прекалено хубаво и различно от другите фирми за премахване на хлебарки или на много ниски цени, замислете се.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.