Обработки срещу комари


 

 

Дойде лятото и комарите станаха напаст. Прави ни впечатление, че от началото на юни, хората буквално са пропищели от тези вредители.

Причината трябва да се крие отново в интензивните дъждове. Образувалите се на многобройни места малки локви със сигурност са страхотни биотопи за развитието на популации на комари. А всички тези комари трябва да се хранят. И докато повечето мъжки се хранят с плодови сокове, то женските са кръвосмучещи. Не бива да се подценява риска от многобройните болести, които пренасят. По статистика комарите са най-големия преносител на болести.

За съжаление борбата с комарите се води трудно и трябва постоянство. Повечето видове комари могат да прелетят до 15 км, след като излязат да търсят храна. Това означава, че дори и да убиете комарите във вашия двор, още на следващия ден ще дойдат нови. Разбира се няма да се появят, толкова, колкото е имало, но ще долитат. И така след врме 10-20-50 дни ще се наложи да се обработи отново. Зависи от района.

Единия вид обработка е чрез стандартно аерозолно опръскване с гръбна или по-добре моторна пръскачка. Така препарата попада на местата, където комарите кацат и си почиват.

Другия вариант, който е по-добър, по-професионален и по-мащабен ефект е обработката с топъл аерозол. Тази обработка срещу комари се извършва с машина, която прави препарата на пушек. Препарата се разрежда с олио или нафта, за да може пушека да стои във въздуха и да убие за около половин час всички летящи инсекти. С този генератор за топъл аерозол могат да се опушат 10 декара площ за около половин-един час на несравнимо по-ниска цена в сравнение със стандартното третиране чрез опръскване. Когато някой има проблем с комари в двора си (примерно около 1 декар)  е най-добре да се обработки площ около 10 декара с генератора. Цената на услугата ще бъде малко по-скъпо в сравнение с опръскване на самия двор. Така обаче ще бъде постигнат по-дълготраен ефект, защото ще се убият всички комари в район от 10 декара, а не само в проблемния двор.

Има някои особености при двата вида обработки. При всички положения не Ви съветваме сами да опитвате да обработвате срещу комари. Вероятността да не се справите е голяма.

В случай, че не искате да използвате професионални ДДД услуги, препоръчваме да си закупите инсектицидни лампи. Съвета ни е отнов все пак да се консултирате с ДДД специалисти за точния модел лампа. Иначе рискувате да закупите лампи, които не могат да бъдат полезни за Вас.

За каквито и да е въпроси относно комарите можете да ни потърсите на тези контакти. Не се колебайте.


Сподели във Facebook


Comments (0)This thread has been closed from taking new comments.