Наръчник за унищожаване на бълхи

 

В Наръчника за унищожаване на бълхи ще дадем повече подробности за обработките срещу бълхи. Независимо къде са се развили бълхите, за унищожаването им обикновено се налагат две обработки през десет дни. Най-често бълхите се развиват в мазето, у дома, в склада или двора. Можете да прочетете как идват бълхите на тези места, какво можете да направите, за да ги спрете и за спецификите при различните обработки или да ни потърсите на посочените контакти вдясно. На цени сме посочили колко струва премахването на бълхите.
Посочете къде са се настанили бълхите:

Бълхи в Мазето

Започваме с Мазето, защото там е мястото, където бълхите развиват най-големи популации. По статистика най-често срещу бълхи обработваме именно в Мазето. Причините за големите популации в Мазето и честата нужда от нашите услуги там се крие в добрите условия, които предлага Мазето за развитие на бълхите. Друг сериозен проблем е, че в мазето на блоковете се слиза много рядко. Особенно през лятото, когато е сезона на бълхите. В рамките на месец-два бълхите наистина ударно увеличават своя брой.

В един апартамент или магазин никой никога няма да остави бълхите да развият сериозна популация. Още в началото ще се обади на професионална ДДД фирма или ще се опита сам да се справи с препарат от магазина. Но в Мазето за бълхите се разбира късно, когато вече е най-добре да се ползват услугите на ДДД фирма.

В Мазето бълхите се унищожават чрез обработка с пръскане. Обработва се пода и стените на височина от половин-един метър, там където бълхите кацат снимки в мазе. Няма някакви алтернативни методи. Почти без изключения се налага втора обработка след 10-на дни. Просто в Мазето винаги, когато са ползвали услугите ни, е имало много бълхи.

При унищожаване на бълхи в мазе трябва да се опръска много обилно. Не става с малко пръскане, защото в Мазето е по-мръсно и по-прашно. Другия сериозен проблем с бълхите в Мазето са многото боклуци, които се струпват там. Те са рай за бълхите, които снасят там своите яйца. Боклуците също затрудняват обработките, понякога дезинфекторите дори трудно минават през коридорите. Винаги при обработките в Мазе срещу бълхи съветваме да се отворят мазетата на съседите и абонатната станция. В противен случай има риск в някое от тях да остане гнездо на бълхи, които да оцелеят. И все пак трябва да отбележим, че рядко слизат повече от 2-3 съседи да си отворят мазето и дори и така се постига нужния ефект.

Бълхи в жилището

За съжаление бълхите често се развиват и в жилищата. Най-рисково е в жилищата, където има кучета или котки. Но бълхи се развиват и там, където няма животни. Просто бълхите влизат с хората. Уличните безстопанствени животни разпространяват бълхи навсякъде. Точно пред входа може също да са оставили. И хората, като минават биват наскачани от бълхи. Така те стигат до жилището. Другия вариант е в мазето на входа да има бълхи и като станат много да излязат във входа. От там хората също си носят в жилищата.

В къщите също има много проблеми с бълхи. В самия двор понякога уличните котки също оставят бълхи. Обработката срещу бълхи в дома е чрез опръскване. Третира се навсякъде по земята и меката мебел. На тези места бълхите скачат и там трябва да имат контакт с препарата. Сред любимите места на бълхите в жилището са дивана, под леглото, мокета. На тези места трябва да се обърне повече внимание при пръскането срещу бълхи.

Полезен трик в борбата с бълхите е използването на прахосмукачка . Това не разрешава кардинално проблема, но помага за по-бързото му ликвидиране. Като се прахосмучи се събират част от бълхите плюс яйцата им.

В жилището може да се наложат две обработки срещу бълхи, за да се унищожат напълно. За разлика от мазето, където втората обработка е направо задължителна, то в жилището има много случаи, когато бълхите се унищожават само с едно третиране. Просто в жилищата се взимат по-бързо мерки за ликвидирането на бълхите.

Бълхи в склада

Складовете със своите стоки каси, кашони и палета създават много добри условия за бълхите. Бълхите в склада идват или със стоката или са носени от животни. Някои от складовете имат много дупки, през които влизат всякакви животни.

Обработката в склад срещу бълхи е чрез опръскване на цялата площ. И в склада, като правило трябва повторна обработка, но има много случаи на унищожаване само с едно третиране. Клиентите ни винаги бързо вземат мерки за ликвидиране на проблема с бълхите в склада.

Бълхи в двора

Двора е мястото, където борбата с бълхите е най-трудна. Независимо дали става на въпрос за двора на къщата, двора на кооперацията или двора до склада на някоя фирма. Отвън постоянно минават котки, кучета или плъхове, които носят бълхи. От друга страна отвън е прашно и мръсно, което допълнително пречи на действието на препарата. Атмосферните условия също влияят на препарата – топлината и дъжда пречат на препарата да действа дълго време. Често в двора има и някакви стари вещи, дърва за огрев, а не липсват и откровени боклуци, където бълхите гнездят и се укриват. Всичко това прави унищожаването на бълхи в двора трудно.

Проблема се решава, но трябва обилно и почти винаги втора обработка.

0700 20 025

София
087 999 29 80
Работим 24 часа

7 дни в седмицата

Без почивен ден
БЕЗПЛАТЕН

ОГЛЕД
  ПОРЪЧАЙ

ОБРАБОТКА